Skip links

Introductie van digitale spiegels en nieuwe Interieuropties

Introductie van digitale spiegels en nieuwe Interieuropties

  • Scania introduceert de Scania Mirror View Camera*, optionele digitale achteruitkijkspiegels voor beter zicht en beperking van de dode hoek
  • De plaatsing van displays en camera’s zorgt voor een unieke functionaliteit op basis van ergonomische HMI-bevindingen voor het beperken van afwijkingen
  • Vermindert de totale breedte van de cabine; de functionaliteit maakt het gemakkelijker om te rijden, te parkeren en te manoeuvreren met veiliger werken als resultaat
  • Nieuwe opties voor kleurstellingen, bedden en interieuruitrustingen bieden de bestuurder meer comfort en een eersteklas rijgevoel.

 

Naast de nieuwe aandrijflijn en diensten introduceert Scania ook verschillende functies en opties voor hun premium trucks. De meest in het oog springende verandering is het nieuwe Scania Mirror View Camera-systeem (SMVC), waarvan de unieke oplossingen de human-machine-interface met betrekking tot digitale spiegels naar een geheel nieuw niveau tillen. Een vernieuwde bekledingslijn en kleurstellingen voor het interieur en vier verschillende opties voor bedden zijn enkele van de andere nieuwe items die de chauffeur extra comfort en een superieure uitstraling bieden.

“Bij de ontwikkeling van ons Scania Mirror View Camera-systeem hadden we de duidelijke ambitie om iets nieuws aan ons aanbod toe te voegen”, zegt Peter Hellberg, Product Manager bij Scania Accessories. “Door de camera-unit bij de deur te plaatsen, net onder de zijruit, wordt de verbinding tussen wat de camera ziet en wat de chauffeur ervaart op het display natuurlijk en instinctief in vergelijking met wanneer de camera elders in de cabine zou zijn geplaatst.”

Een truck met SMVC biedt een veel beter zicht rond de A-stijlen, een duidelijk voordeel bij het manoeuvreren op lastige kruispunten en in drukke stedelijke gebieden. Het bekijken van de 12,3 inch displays met hoge resolutie is eenvoudig omdat ze aan de A-stijl zijn geplaatst, zodat er niet meer dan minimale oogbewegingen nodig zijn om een volledig beeld te krijgen.

 

“Het unieke ontwerp van ons spiegelsysteem betekent dat de chauffeur altijd het uiteinde van het voertuig op het display kan zien”, zegt Hellberg. “Ook is het camerasysteem eenvoudig en op een natuurlijke manier aan te passen aan verschillende voertuigcombinaties. En zonder de traditionele spiegels neemt het gezichtsveld naast de A-stijlen duidelijk toe.”

Leave a comment