Skip links

Scania Procare biedt 100% geplande uptime

Preventie Vernieuwingen:

Scania Procare biedt 100% geplande uptime

  • Scania introduceert ProCare, een premium service voor het verlagen van het aantal ongeplande stops voor bedrijfskritische vrachtwagens
  • Voortbouwend op Scania’s Flexible Maintenance, biedt ProCare preventieve componentvernieuwingen om de verwachte uptime veilig te stellen
  • Het voertuig rapporteert de actuele status aan Scania en vraagt om in actie te komen voordat er daadwerkelijk een ongeplande stilstand plaatsvindt
  • Scania ProCare intensiveert de hechte samenwerking tussen Scania en klanten met contracten voor voertuigen die onmisbaar zijn voor hun bedrijfsactiviteiten

 

“Dit is een hele grote stap voor zowel Scania als voor onze klanten”, zegt directeur Johan Falkstrand, Head of Scania’s Services Portfolio. “Door de introductie van Scania ProCare met geplande vernieuwingen op basis van daadwerkelijk gebruik, kunnen we onze klanten nu 100 procent geplande uptime bieden.”

Scania’s nieuwe service wordt na een geslaagd testprogramma in Zweden en Polen gelanceerd op de Europese markt. Scania’s Flexible Maintenance service vormt de basis voor dit nieuwe samenwerkingsniveau tussen Scania en diens vaste klanten. ProCare kan worden ingezet op alle Scania trucks met bouwjaar 2019 en jonger. De basis van de service is dat trucks die op ProCare zijn aangesloten regelmatig hun technische status aan Scania melden en zo aanzetten tot preventieve acties en vernieuwingen door Scania.

“ProCare is vooral bedoeld voor trucks die niet buiten gebruik kunnen worden gesteld door onverwachte ‘vehicle off road’-situaties (VOR)”, legt Falkstrand uit. “Trucks met een geavanceerde carrosseriebouw of orders met strakke schema’s en boetes voor te late leveringen zijn de meest representatieve kandidaten voor deze premium service waarbij 100% geplande uptime het hoofddoel is.”

Door de zogenaamde VOR-incidenten volledig te elimineren en alle vormen van onderhoud en reparatie om te zetten in geplande activiteiten buiten de piekuren, gaat Scania nog een stap verder in het streven naar duurzame klantrelaties.

“Scania ProCare is een mooi voorbeeld van hoe we onze technische capaciteit en alle gegevens van onze gekoppelde voertuigen echt kunnen inzetten voor iets nieuws waar onze klanten baat bij hebben”, zegt Falkstrand. “Deze service betekent dat we op de hoogte kunnen zijn van potentiële problemen en daarnaar kunnen handelen ruim voordat de klant er achter komt dat er überhaupt problemen zijn.”

De trucks rapporteren hun status op basis van gegevens die in het voertuig zelf zijn verzameld. Deze informatie wordt vervolgens gecombineerd met operationele gegevens die Scania al jarenlang heeft verzameld. Hierdoor kunnen niet alleen op handen zijnde voertuigdefecten worden voorkomen, maar ook vroegtijdige waarschuwingssignalen worden opgepikt. Een ernstige motorstoring kan resulteren in 40 werkplaatsuren voor de reparatie, terwijl het preventief aanpakken van dezelfde hoofdoorzaak het probleem in slechts een paar uur kan oplossen.

Leave a comment