Skip links

Scania wint de Green Truck 2022

Scania wint de Green Truck 2022

Voor het zesde achtereenvolgende jaar is een Scania truck uitgeroepen tot ‘Green Truck’ vanwege zijn uitstekende transportefficiëntie en brandstofprestaties. Deze keer gaat het om een Scania truck met een nieuwe op Super gebaseerde aandrijflijn. Alle fabrikanten van zware vrachtwagens in Europa worden uitgenodigd voor deze prestigieuze vergelijkende test, die jaarlijks door twee Duitse vaktijdschriften wordt georganiseerd, met als doel de meest brandstofefficiënte vrachtwagen voor lange afstanden te identificeren.

“Ik ben zeer verheugd dat een Scania voor de zesde keer op rij als de meest zuinige vrachtwagen uit de bus is gekomen” aldus Stefan Dorski, Senior Vice President en Head of Scania Trucks. “Onze op Super gebaseerde aandrijflijn heeft een volledig nieuw prestatieniveau op de markt gebracht, waardoor onze klanten nu kunnen profiteren van een extra 8% brandstofbesparing.”

De nieuwe Supermotor van Scania, een 13 liter zes-in-lijnmotor werd in november 2021 geïntroduceerd en is verkrijgbaar in vier vermogens voor Euro 6. De motor heeft dit jaar deelgenomen aan de Green Truck-test die elk jaar in Duitsland op de openbare wegen wordt gehouden. Elk jaar wordt dezelfde route van 340 km afgelegd, onder wisselende omstandigheden in verschillende etappes. Deze keer werden 4×2 oplegger-combinaties met 500 pk en een totaal gewicht van 32 ton getest.

De Green Truck-test wordt georganiseerd door de toonaangevende vaktijdschriften ‘Trucker’ en ‘VerkehrsRundschau’. Het doel is de meest efficiënte zware vrachtwagen te identificeren aan de hand van een formule die zowel het brandstofverbruik als de gemiddelde snelheid beoordeelt. De tests worden streng gecontroleerd. Factoren die de resultaten beïnvloeden (zoals buitentemperaturen en tegenwind) worden gecompenseerd door het gebruik van een referentietruck met goed gedocumenteerde prestaties, die elke test parallel met de deelnemers ondergaat.

“Het winnen van de Green Truck is een erkenning van onze prestaties en een keurmerk voor de waarde die Scania biedt,” aldus Stefan Dorski, Head of Scania Trucks. “Deze trekkers hebben dezelfde specificaties en brandstofbesparende kenmerken die we aan onze klanten leveren, waardoor zíj eigenlijk de echte winnaars zijn.”

Leave a comment