Skip links

Scania gaat partnership aan met Engie en EVbox voor laadoplossingen

Scania gaat partnership aan met Engie en EVbox voor laadoplossingen

Breda – De Franse wereldwijde energie- en dienstengroep ENGIE, en haar dochteronderneming EVBox Group, bundelen hun krachten met Scania om transportaanbieders in 13 Europese landen een op maat gemaakte en complete e-mobility oplossing aan te bieden.

Het laden is een vereiste voor elektrisch transport. Voor transportaanbieders in stedelijke en sommige regionale toepassingen zal het in veel gevallen voldoende zijn om het voertuig op het depot te laden. Veel transportaanbieders onderzoeken daarom het depot laden, maar ontdekken dat het vinden van de juiste laadoplossingen een complexe zaak is. Voor meer geavanceerde routes en naarmate het elektrificatietraject vordert, zal er ook behoefte zijn aan meer geavanceerde oplossingen met betrekking tot op bestemming laden en publiek laden, die vandaag de dag uiterst beperkt zijn.

“Een complete laadoplossing omvat de levering van energie, het opladen van hardware en software, maar ook de installatie, het onderhoud en andere gerelateerde diensten die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant. Deze sterke samenwerking met ENGIE en EVBox Group zal de overgang vergemakkelijken voor onze klanten naar een steeds meer geëlektrificeerde vloot en zodoende naar duurzamer transport”, zegt Alexander Vlaskamp, Head of Sales and Marketing van Scania.
ENGIE onderscheidt zich in de energiesector met een internationaal bereik en sterke lokale samenwerkingsverbanden. Het heeft de mogelijkheid om zowel het energiesysteem als intelligente en schaalbare high-power ladingen, via de EVBox Group, op maat van elke klant te leveren. ENGIE brengt uitgebreide ervaring met elektrische laad- en energiesystemen voor voertuigen met zich mee en zal de elektrische laadoplossing en aanverwante diensten ontwerpen, aanbieden, installeren en onderhouden.
“De elektrificatie van het transport is één van de belangrijkste initiatieven om de uitstoot te verminderen, vooral omdat transport bijna een kwart van de uitstoot van broeikasgassen in Europa vertegenwoordigt. Deze samenwerking biedt nieuwe mogelijkheden voor de EVBox Group en met meer dan 10 jaar ervaring hebben we er alle vertrouwen in dat onze expertise en ons concurrerende aanbod Scania zal ondersteunen bij het behalen van haar zakelijke en duurzaamheidsdoelstellingen,” zegt Kristof Vereenooghe, CEO van de EVBox Group.
“Scania en ENGIE delen dezelfde visie en ambitie om de verschuiving naar duurzame transportoplossingen te stimuleren. Deze Europese samenwerking op het gebied van elektrische vrachtwagens en bussen, is het resultaat van een wederzijds vertrouwen dat is ontwikkeld door onze historische samenwerking met betrekking tot gasmobiliteit. We zijn er trots op dat we onze krachten kunnen bundelen in dit nieuwe segment van elektrische trucks, dat veelbelovend potentieel biedt op het gebied van stedelijk en peri-urbane toepassingen. ENGIE ontwerpt, biedt, installeert en onderhoudt graag toonaangevende oplaadoplossingen en gerelateerde diensten voor Scania-klanten en profiteert daarbij zowel van het eigen Europese netwerk van gekwalificeerde technici als van de regionale netwerken van partners”, zegt Shankar Krishnamoorthy – ENGIE Group Executive Vice President.

“De laadoplossing zal een grote invloed hebben op de actieradius, de flexibiliteit en de gezondheid van de batterij van een elektrisch voertuig, en zal daardoor een aanzienlijke impact hebben op de Total Operating Economy voor onze klanten”, zegt Vlaskamp. “We zijn op een leerzame reis in het elektrificeren van zwaar transport en het is door een dergelijke samenwerking en door nauw samen te werken met onze klanten, dat we samen de beste weg voorwaarts vinden.

Scania gelooft dat transport alleen kan worden getransformeerd door een breder ecosysteem te verkennen en samen te werken met nieuwe partners om verandering teweeg te brengen. De samenwerking met ENGIE en de EVbox Group is voor Scania wederom een samenwerkingsverband in de energiesector, na een eerdere aankondiging over de toelevering van batterijen. Het richt zich op het depot laden van batterijen voor klanten en zal in eerste instantie 13 Europese landen bestrijken, met een verdere uitbreiding tegen het einde van 2021.

Deze samenwerking vormt dan ook een belangrijke bouwsteen voor Scania’s engagement ten aanzien van de wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelstellingen, wat ook inhoudt dat klanten worden geholpen bij het decarboniseren van hun activiteiten.

Leave a comment